Mezzet Meze Evi İş Fikri, Meze Marketi Açmak, Meze Üzerine İş Fikirleri, Mezzet Mezeevi Franchise Şartları, Yeni İş Alanları, Yeni İş Fikirleri, Meze Evi Açmak
Birbirinden farklı meze çeşitleriyle bir meze marketi açmak, artık yeni bir iş alanı oldu. Geçmişte, bu alandaki pazar birçok ürünün bulunduğu market ve süpermarketlerin bünyelerinde uzun ömürlü ve paket sistemli tarzda oluşuyordu ya da etsiz çiğ köfte konseptiyle tüketicinin ihtiyacı, belli bir ölçüde karşılanıyordu. Ancak şimdi dökme usulü olan mezeler, müşterinin istediği miktarda katkı maddesiz ve evlerindeki mutfağa daha yakın lezzeti bulacakları bir sistemle tüketicinin tercihi haline geliyor. Çünkü tüketici, meze anlamında ihtiyacını her şekilde giderebileceği konseptleri beğeniyle karşılıyor.
Örneğin, Mezzet Meze Evi de bu anlamda dikkat çeken bir girişim. Mezzet Mezeevi kurucusu Bahadır Polat Pişirici’nin dikkatini, tüketicinin Türk mutfağının sevilen yiyeceği olan meze çeşitlerine olan ilgisi çekmiş. Pişirici, tüketicinin meze edinebileceği noktaların şarküteri ve süpermarketlerle sınırlı kalması ve dilediği kadar çeşit bulamamasını bir eksiklik olarak görmüş ve bu noktadan yola çıkarak, hem yerinde yiyebilecekleri hem de evlerine paket servisi yaptırabilecekleri bir konsept hazırlamış.
Bıı konsepti zeytinyağlı, meze, tatlı ve çiğköfte çeşitlerini evdeki lezzete yakın butik usulde ürünlerle şekillendirmiş. İstanbul Kozyatağı, Kemerburgaz ve İzmir Bostanlı’da üç satış noktasında olan Türkiye’nin ilk franchise sistemi ile çalışan meze evinin doğuş öyküsü kısaca böyle.
Ciro 17 bin YTL’den başlıyor
Mezzet’in satış noktalarındaki ürünler, evlere servis de yapılıyor. Bu da satışı arttıran önemli bir etken. Mezzet Meze Evi’nin toplam, 38 çeşit ürünü bulunuyor. Ürün gamı ise zeytinyağlı, meze, tatlı ve çiğköfte çeşitlerinden oluşuyor. Siz de Mezzet Meze Evi’nin franchise’ını alabilirsiniz. Düşük ya-tırımlı, müşterisi hazır, işletimi kolay bir konsept olan Mezzet için franchise’larını sözleşmelerine sahip olduğu bölgenin sınırları belirtilerek, franchise‘ı koruma altına alınıyor.
Satış noktalarına ürünlerin tanıtım ve bilgilendirme eğitimi ve satış teknikleri konusunda yerinde eğitimler veriliyor. Bölge ve satış noktasının bulunduğu yer ile doğru bağlantılı olan ciro, aylık minumum 17 bin YTL’den başlıyor ve bu rakam .30 bin YTL nin üstüne çıkabiliyor. Kâr marjı ise yüzde 100 ile 200 arasında ürünlere göre değişkenlik gösteriyor.
Franchise’lara ürünlerini adresine teslim ederek, lojistik destek ve genel reklam desteği sağlanıyor.
Birbirinden farklı meze çeşitleriyle bir meze marketi açmak, artık yeni bir iş alanı oldu. Geçmişte, bu alandaki pazar birçok ürünün bulunduğu market ve süpermarketlerin bünyelerinde uzun ömürlü ve paket sistemli tarzda oluşuyordu ya da etsiz çiğ köfte konseptiyle tüketicinin ihtiyacı, belli bir ölçüde karşılanıyordu. Ancak şimdi dökme usulü olan mezeler, müşterinin istediği miktarda katkı maddesiz ve evlerindeki mutfağa daha yakın lezzeti bulacakları bir sistemle tüketicinin tercihi haline geliyor. Çünkü tüketici, meze anlamında ihtiyacını her şekilde giderebileceği konseptleri beğeniyle karşılıyor.
Örneğin, Mezzet Meze Evi de bu anlamda dikkat çeken bir girişim. Mezzet Mezeevi kurucusu Bahadır Polat Pişirici’nin dikkatini, tüketicinin Türk mutfağının sevilen yiyeceği olan meze çeşitlerine olan ilgisi çekmiş. Pişirici, tüketicinin meze edinebileceği noktaların şarküteri ve süpermarketlerle sınırlı kalması ve dilediği kadar çeşit bulamamasını bir eksiklik olarak görmüş ve bu noktadan yola çıkarak, hem yerinde yiyebilecekleri hem de evlerine paket servisi yaptırabilecekleri bir konsept hazırlamış.
Bıı konsepti zeytinyağlı, meze, tatlı ve çiğköfte çeşitlerini evdeki lezzete yakın butik usulde ürünlerle şekillendirmiş. İstanbul Kozyatağı, Kemerburgaz ve İzmir Bostanlı’da üç satış noktasında olan Türkiye’nin ilk franchise sistemi ile çalışan meze evinin doğuş öyküsü kısaca böyle.
Ciro 17 bin YTL’den başlıyor
Mezzet’in satış noktalarındaki ürünler, evlere servis de yapılıyor. Bu da satışı arttıran önemli bir etken. Mezzet Meze Evi’nin toplam, 38 çeşit ürünü bulunuyor. Ürün gamı ise zeytinyağlı, meze, tatlı ve çiğköfte çeşitlerinden oluşuyor. Siz de Mezzet Meze Evi’nin franchise’ını alabilirsiniz. Düşük ya-tırımlı, müşterisi hazır, işletimi kolay bir konsept olan Mezzet için franchise’larını sözleşmelerine sahip olduğu bölgenin sınırları belirtilerek, franchise‘ı koruma altına alınıyor.
Satış noktalarına ürünlerin tanıtım ve bilgilendirme eğitimi ve satış teknikleri konusunda yerinde eğitimler veriliyor. Bölge ve satış noktasının bulunduğu yer ile doğru bağlantılı olan ciro, aylık minumum 17 bin YTL’den başlıyor ve bu rakam .30 bin YTL nin üstüne çıkabiliyor. Kâr marjı ise yüzde 100 ile 200 arasında ürünlere göre değişkenlik gösteriyor.
Franchise’lara ürünlerini adresine teslim ederek, lojistik destek ve genel reklam desteği sağlanıyor.
Yorumlar
Yorum Gönder